Őszi-téli savas hámlasztó kúrák Csapatmunka a kozmetikusoddal!

Mikor tenne jót egy kis gyümölcssav a bőrödnek?

Akkor, ha fakó, élettelen, vagy száraz, húzódó és hámló, esetleg mitesszeres, pattanásos, tág pórusú és egyenetlen bőrfelszínű, illetve ráncos, pigmentfoltos.

Bőrünk megújulása sokszor zavart szenved, ilyenkor érdemes bevetni a savas hatóanyagokat, melyek felgyorsítják és helyreállítják ezt a folyamatot. A savak rövid és hosszútávon is csodálatos hatóanyagok akkor, ha zsíros, mitesszeres, pattanásos a bőr, de akkor is, ha az öregedés vagy a pigmentfoltok okoznak problémát.

Az AHA-s hámlasztó kúrák, a bőrmegújítás, bőrfiatalítás leghatékonyabb eszközei. A GIGI palettáján több hámlasztó hatású kezelés közül is válogathatunk, úgymint az Ester C, a Bioplasma, a Nutri-Peptide és a Retin A bőrmegújító kezelések. A kozmetikus feladata, hogy páciense bőrének ismeretében kiválassza a bőrtípusnak, bőrproblémának legmegfelelőbb kezelést.

A hámlasztó kúrák nagy előnye, hogy minden bőrproblémára, személyre szabottan tudunk megoldást nyújtani, így látványos sikereket elérni. A savak nemcsak a bőr felső rétegében, de mélyebb területeken is jótékony szerkezeti változásokat okoznak.  Az egy hónapon keresztül, heti egy alkalommal végzett kezelés rákényszeríti a bőrt a friss sejtek képzésére, a gyorsabb regenerálódásra, a hatóanyagok maximális felvételére, és elősegíti a felületi sérülések gyorsabb gyógyulását, a kozmetikai hibák, ráncok halványodását, esetleg megszűnését. Az eljárás tisztítja és beszűkíti a pórusokat, halványítja, illetve eltünteti a – helytelen táplálkozás, fogamzásgátló szedés, terhesség következtében vagy napérzékenység miatt kialakult – foltokat, megszűnteti az aknés csomókat, gyulladásokat. Eltűnnek a nem túl mély ráncok, számottevően javul a pattanásos bőr állapota, a fakó, petyhüdt arcbőr újjászületik. A hámlasztó kúra végére az arcbőr világosabb lesz és újra életerőt sugárzó, a ráncok kisimulnak, az arcszín egyenletessé válik.

Milyen savakat használunk a kúrák során?

AHA-alfahidroxisavak:

Glikolsav: A legmélyebbre ható gyümölcssav, mely azonnal üdébb bőrt eredményez, hosszú -távon simítja a ráncokat, halványítja a pigment-foltokat, és látványosan javítja a bőr minőségét.

Tejsav: Gyengédebb hámoldó, és fantasztikus vízmegkötő-hidratáló összetevő, mely halványítja a pigmentfoltokat is. Simítja a ráncokat, erősíti a bőr savtakaróját.

Mandulasav: A mandulasav molekulamérete nagyobb, mint a glikol- és tejsav molekula mérete. Ez azért jó, mert így lassabban szívódik a bőrbe, a hatása pedig olyan kíméletes, hogy érzékeny bőrűek számára is ideális lehet. Eltávolítja az elhalt hámsejteket, és így segíti az egyenletes sima bőrfelszín kialakítását, de a mandulasav szuper antibakteriális tulajdonságú is, ezért kifejezetten beválik a pattanások, mitesszerek ellen, miközben segíti a pattanások utáni foltok hamarabbi halványodását is.

BHA – bétahidroxisav:

Szalicilsav: Zsírban oldódó sav, aminek köszönhetően képes a pórusok mélyére hatolni, és feloldani a faggyúdugaszokat. Hámoldó hatása mellett kiváló antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatóanyag. Fiatalító hatása mellett ezért kifejezetten ajánlott a zsíros, mitesszeres, pattanásos bőrök kezelésére.

 

A hámlasztó kúra azonban nem csak a kozmetikai kezelésből áll. Amennyiben jelentős bőr állapot változást szeretnénk elérni (és ugye mindenki azt szeretne? :D), akkor ezért otthon is mindennap tenni kell! Az otthoni bőrápolási rutinunkba a kozmetikus személyre szabott gyümölcssavas termékeket fog beépíteni.  Az első kozmetikai hámlasztó kezelés előtt 2-3 héttel már célszerű elkezdeni a gyümölcssavas termékek otthoni használatát, hogy felkészítsük a bőrt a hámlasztásra, illetve, hogy beindítsuk regenerációs folyamatait.

 

Amit be kell építeni a napi bőrápolási rutinba:

  1. Gyümölcssavas letisztító – ebből is több fajta áll a rendelkezésünkre.

Egész évben használható érzékeny bőrre is:  Ester C lágy tisztító szappan - Kókuszból kivont lágy tisztító anyagokat tartalmazó, bőr-semleges pH-értékű tisztító szappan tejsavval, mandulasavval és C-vitaminnal dúsítva.

Extra bőrmegújító kúrához őszi-, téli időszakban:
RETIN A tisztítóhab 10% glikolsavval - Újgenerációs, savas komplexet tartalmazó tisztítóhab az optimális bőrtisztítás érdekében. (Csak szettben kapható termék.) A GIGI legerősebb bőrmegújító rendszerének része. A Retin A lakossági szett a 4 hónapos otthoni ápolást biztosító készlet, mely a legerőteljesebb megoldást nyújtja a korral együtt járó, illetve a napfénykárosodás okozta bőr öregedés jeleinek kezelésére.

2. Gyümölcssavas tonik

Extra bőrmegújító kúrához őszi-, téli időszakban:
RETIN A Előkészítő folyadék- biostimuláló arctonik - Előkészíti a bőrt az éjszakai krém tökéletes felszívódásához. Szinergikus savak olyan koncentrációját tartalmazza, amelyek beállítják a bőr egészséges pH egyensúlyát.

3. Gyümölcssavas krém

Egész évben használható érzékeny, dehidratált bőrre is:
Nutri-Peptide 10%-os tejsavas krém Aktív krém, amely enyhe hámlasztással fiatalítja a bőrt, és felgyorsítja a regenerálódást a bőr összes rétegében. Használata egészséges, ragyogó és puha arcbőrt eredményez, miközben halványítja a pigmentációkat.

Elsősorban őszi-, téli időszakban napfénykárosodott, pigmentált bőrökre:
Nutri Peptide 10%-os glikolsavas krém
10% glikolsavval és speciális gyümölcssav koktéllal varázsolja újjá a száraz, pigmentfoltos és napfénykárosodott bőröket. Felgyorsítja az elhalt sejtek leválását és simább textúrát hoz létre. Egységesíti a bőr tónusát. Rugalmasságot, puhaságot, friss, élénk megjelenést kölcsönöz a bőrnek. Finomítja és megszünteti a szárazság okozta ráncokat.

Zsíros, kombinált bőrre, napi használatra őszi-, téli időszakban:
Ester C éjszakai bőrmegújító krém - Gazdag, kellemes, krémes textúrájú termék, 8% mandula- és 2% szalicilsav tartalommal E- és A- vitamin észterrel. Felgyorsítja a bőr megújulásának folyamatát, sima, egyenletes tónusúvá teszi a bőrt, befolyásolja a rugalmasságát és lágyságát. Gátolja a mitesszerek és pattanások kialakulását, elősegíti a pórusok folyamatos tisztulását.

Extra bőrmegújító anti-aging kúrához őszi-, téli időszakban:
Retin A bőrmegújító éjszakai krém - A bőr éjszakai bioritmusához alkalmazkodó, aktív sav-komplexet tartalmazó regeneráló krém. Elősegíti a bőrt ért károsodások kijavítását, a sejtek regenerálódását. Javítja a bőr tónusát, felerősíti a kollagén szintézis ütemét. Aktívan simítja, feszesíti a bőrt, kezeli a korral járó és a napfény okozta öregedés bőrön megjelenő tüneteit is.

Savas termékek használatánál mindig pontosan tartsa be a szakember tanácsait! Fokozatosan szoktassuk a termékekhez a bőrt: első héten kétszer (három nap eltéréssel), majd következő héten kétnaponta esténként használja a termékeket! Amennyiben nem tapasztal kellemetlen bőrfeszülést, hámlást, bőrpírt, fokozatosan áttérhet a mindennapos alkalmazásra.

A termékek használata alatt és utána még 4 hétig tilos a napozás, illetve a szoláriumozás, és nappalra kötelező a Sun Care, fényvédő tartalmú hidratálókrém használata!

Nagyon fontos, hogy a hámlasztás ideje alatt figyeljünk arra, hogy huzamosabb ideig ne tartózkodjunk kint a hidegben, illetve valamilyen módon (pl.: egy sállal) óvjuk a bőrünket! A fényvédő használatát ilyenkor sem szabad elfelejteni, és azt sem, hogy a hóról visszaverődő fény fokozottabb UV védelmet követel! Ezért ne síelés előtt kezdjünk hámlasztó kúrába, mert a hóról visszaverődő napfény pigmentfoltokat okozhat a frissen hámlasztott bőrön. Használjunk mindenféleképpen nagy faktorszámú fényvédő krémet pl.: Recovery nappali, nyugtató, védő hidratálókrémet, vagy Sun Care SPF 30-as, 40-es vagy SPF 50-es hidratálót, melyek kellőképpen óvják, védik az arcbőrt!

A savas bőrmegújító kúrák csodát tesznek a bőrrel, bátran ajánljuk mindenkinek, akik látványos változást szeretnének elérni!