Retinolok a bőrápolás csúcshatóanyagai

MIRE JÓK A RETINOLOK?
• Ránctalanítanak
• Bőrfiatalító hatásúak
• Serkentik a kollagén termelődését
• Gyorsítják a bőr megújulási folyamatát
• Fokozzák a bőr vízmegkötő készségét
• Csökkentik a pigmentfoltokat
• Csökkentik a bőr faggyútermélését
• Csökkentik a pattanások, mitesszerek számát
• Csökkentik a pattanások hegeit
• Antioxidáns hatásúak
• Feszesítik a bőrt
• Egyenletes bőrfelszínt eredményeznek

A retinolok sejtkommunikáló hatóanyagok. Segítik az egészséges hámképződést, normalizálják faggyútermelődését, felgyorsítják a megújulási folyamatokat, ezáltal csökkennek a bőröregedés jelei. Gátolják a bőr kollagéntámasztó szerkezetének lebontásáért felelős enzimek működését, valamint stimulálják a bőr kötőszöveti sejtjeinek, a fibroblasztoknak a kollagéntermelését. Halványítják a pigmentációkat.

 

RETINOLSAV, RETINOL, VAGY RETINOID?
Mind a 3 hatóanyag ránctalanít, és segíti a bőr regenerálódását, és fokozzák a kollagéntermelést. Az alapvető különbség a molekulák szintjén van.
Általános tény, hogy a retinoidok bőrirritációt, fotokémiai instabilitást és toxicitást okozhatnak. A legerősebb közülük a retinsav, más néven tretinoin helyileg alkalmazott összetevő, amely öregedésgátló és akné ellenes előnyeiről ismert, azonban rendkívüli módon irritálhatja a bőrt és csak vényköteles gyógyszerként adható el.
A retinol, azaz a tiszta A-vitamin, már nem aktív molekula, de a bőrben található enzimek két lépésben retinolsavvá alakítják át, melynek hatására ugyanazt csinálja a bőrrel, mint a retinolsav. A mai napig a legelterjedtebb helyi alkalmazású retinoid, de bőrt irritáló hatása, és a napfénnyel kapcsolatos instabilitása alkalmazását és vonzerejét korlátozza.
A retinil-palmitátot az irritáció lehetőségének csökkentésére és a stabilitás növelésére használják, de kompromisszumként a retinoidok hatása és előnye is csökken. Az ilyen kozmetikumokban a hatékonyságát úgy lehet mégis fokozni, hogy egyrészt nagyobb százalékban keverik bele a készítményekbe a retinil-palmitátot, illetve más aktív hatásfokozó hatóanyagokat tesznek a formulába.
A hidroxi-pinakolon-retinoát abban az értelemben egyedülálló, hogy a természetes retinoikus hatást ki tudja fejteni közvetlenül retinoid receptorokhoz kötődve, miután egy vízmolekulát felhasználva visszaalakul retinsavvá anélkül, hogy metabolikus bomlásra lenne szüksége a biológiailag aktívabb formákhoz. Bőrgyógyászatilag tesztelt, hogy a Granactive Retinoidnak kevesebb az irritációs potenciálja, mint a retinolnak, gyengéd, biztonságos és hatékony öregedésgátlást biztosít, miközben elősegíti a sejtek lecserélődését és csökkenti a faggyútermelést.

MIRE KELL FIGYELNI A RETINOLOKKAL KAPCSOLATBAN?
• Kismamák nem használhatják!
• Fokozatosan kell hozzászoktatni a bőrt! Először heti egyszer, majd lehet heti 2-3 alkalommal is használni, később akár naponta is!
• Alkalmazása mellett nappalra mindenképpen magas faktorszámú fényvédőt kell használni!
• Ekcémás, rozaceás, pszoriázisos bőrre óvatosan kell használni, mivel könnyen irritálhatja azokat!


A RETINOLOK HASZNÁLATA LÁTVÁNYOS BŐRÁLLAPOT JAVULÁST OKOZ!

De nem mindegy, hogy ki milyen készítményt, készítményeket használ, mi az alap bőrtípusa és milyen bőrápolási rutint követ. Ezért fontos, hogy mindig kozmetikusunk tanácsait megfogadva egy jól felépített kezelési koncepciót követve ápoljuk a bőrünket, folyamatosan figyelve annak visszajelzéseit. Tudatos bőrápolással csodálatos eredményeket érhetünk el.
A retinolok erős hatóanyagok, ezért mielőtt bőrápolási rutinunkba beépítjük őket, jobb, ha a következő tényekkel tisztában vagyunk:
A retinol használatánál törekedni kell a fokozatosságra, hiszen bőrünket hozzá kell szoktatni ehhez a hatóanyaghoz. Ha először találkozik a bőr ezzel a hatóanyaggal, akkor 2-6 hétbe telik, míg az átalakulás elkezdődik.
Alkalmazásának elkezdésekor kezdeti bőrszárazságra, irritációra, bőrpírre és hámlásra kell számítani, mely tünetek 4-6 héten keresztül is fennállhatnak. A kellemetlen tünetek csökkennek, majd teljesen megszűnnek a bőr hozzászokása során, és az egészségesebb bőr kialakulásakor.
Amennyiben fokozatosan szoktatjuk a bőrt a retinolos készítményekhez, akkor a bőr is könnyebben tolerálja azt. Először érdemes két hétig csak 3 naponta beépíteni bőrápolási rutinunkba, majd áttérhetünk a kétnaponkénti alkalmazáshoz, újabb két hét után megpróbálhatjuk napi szinten használni. Általános törvény nincs, minden bőr más alkalmazási gyakorisságot tud tolerálni, ezért folyamatosan figyeljük a bőr reakcióját, és ha kell, módosítsunk ápolási rituálénkon! Például ha a kétnapi alkalmazásnál nem volt gond, de amikor elkezdjük napi szinten használni, azt vesszük észre, hogy a bőrünk nagyon érzékeny lett, még a víz is csípi, a megszokott hidratálónk is csípi, vagy hámlik is a bőr, akkor függesszük fel a retinolos készítmény használatát! Kezdjük el regenerálni, hidratálni a bőrt, például RETIN A NMF krémmel! Amikor már nem észlelünk érzékenységi reakciókat, kezdjük el újra használni a retinolos kozmetikumot azzal a gyakorisággal, amelyet előzőleg jól tolerált a bőrünk.
A lényeg, hogy ne adjátok fel az érzékenységi reakciók észlelése után! Minden ilyen reakció azt mutatja, hogy elkezdett a bőröd reagálni és szépen elindulnak azok a folyamatok, amelyek az egészséges bőrhöz vezetnek!
Milyen termékeket használj?
A GIGI termékskáláján belül, több retinolos termék is található, minden termék összetett hatóanyagkomplexet tartalmaz. Ezek közül az alap bőrtípus függvényében érdemes választani.

Zsíros, mitesszeres, pattanásos, pattanás heges, pigmentfoltos bőr esetén:
Acnon termékek

Reggel: Acnon szappan, Acnon hidratálókrém, Sun Care SPF 40 fluid
Este: Acnon szappan, Acnon bőrmegújító tonik, Acnon éjszakai krém vagy Acnon hidratáló krém
Ezeknél a termékeknél az éjszakai krém, az a termék, amely nagyon aktív, így azt javasoljuk, hogy fokozatosan szoktassuk hozzá a bőrt! Tehát, először csak heti kétszer, majd kétnaponta alkalmazzuk éjszakai ápolásra. Illetve amikor elkezd javulni a bőr állapota, már csak a gyulladt részekre használjuk, minden más részre, illetve azokon a napokon, amikor nem alkalmazzuk, használjuk az Acnon nappali, hidratálókrémét.
Az Acnon szappan, tonik, éjszakai krém megvásárolható kedvezőbb áron szettben! Emellé már csak a nappali krémet és a Sun Care fényvédőt kell külön hozzávenni!
Ez a terméksor egy GIGI által szabadalmaztatott hatóanyagkomplexre épül! A hatóanyagkomplex három remekül együttműködő összetevőt tartalmaz a legjobb terápiás hatások eléréséért.
Kiknek a kezelésében lesz hatékony az ACNON termékek használata? • Tinédzsereknél, akiknél a nemi érés következményeként jelentek meg a pattanások a bőrükön. • Azoknál, akik már túl vannak a tinédzserkoron, de zsírosodásra, gyulladásra, mitesszerre, pattanásra és a rosaceára hajlamos a bőrük. • Azoknál a nőknél, akik a hormonális változások hatására pattanások megjelenését tapasztalják. • Azoknál a pácienseknél, akik szakmájuk vagy hobbijuk következtében fokozott izzadásnak és környezeti szennyeződésnek vannak kitéve. • És azoknál a hölgyeknél, akiknek a menopauza hozza elő ezeket a problémákat.
Amennyiben szeretnél több információhoz jutni a termékekről és a hatóanyagokról kattints a képre!

Megereszkedett, napfénykárosodott bőr, finom vonalak, ráncok, traumatikus-, műtéti-, és aknés hegek, megvastagodott bőr esetén:
RETIN A Promedic bőrmegújító, fiatalító program

Reggel: RETIN A Hidratáló szappan vagy RETIN A szappan zsíros problémás bőrre, Retin A M.R.S. bőrmegújító krém, SUN CARE SPF 40 védő, hidratáló fluid
Este: RETIN A Hidratáló szappan vagy RETINA A szappan zsíros problémás bőrre, RETIN A Előkészítő folyadék- biostimuláló arctonik, RETIN A Megújító éjszakai krém
A reggeli bőrápolási protokoll, mindennap végezhető. Az esti bőrápolási rutint első héten, két hétben kétszer (három nap eltéréssel), majd következő héten, két hétben kétnaponta este alkalmazzuk! Amennyiben nem tapasztalunk kellemetlen bőrfeszülést, hámlást, bőrpírt, fokozatosan áttérhetünk a mindennapos alkalmazásra.
Bőrszárazság, égő érzés észlelése esetén a tünetek megszűnéséig reggel-este csak a RETIN A M.R.S. bőrmegújító krémet, és nappalra a bőrmegújító krém fölé a SUN CARE SPF 40-es fényvédővel ellátott hidratálókrémet használjunk! A RETIN A terméksor savak és antioxidánsok innovatív kombinációját tartalmazó sorozat, amely szinergikusan hat a bőr megjelenésére és működésére. Ez a kombináció javítja a sejtmegújító folyamatokat, erős antioxidáns védelmet nyújt, kisimítja a bőr textúráját. Napi használattal fiatalabb-, és egyenletes megjelenést ad a bőrnek. Védi a bőrt a káros környezeti hatásoktól, az öregedéstől, és visszaállítja a normális és egészséges szerkezeti szintjét. Amennyiben szeretnéd, hogy bőröd újra hibátlan és egészségtől ragyogó legyen, kérd ki kozmetikusod tanácsát, és alakítsatok ki együtt egy személyre szabott bőrápolási rutint!
Amennyiben szeretnél több információhoz jutni a termékekről kattints a képre!

Bármilyen okból pigmentált, esetleg érfalerősítésre, ránckezelésre, bőrmegújításra szoruló bőr esetén: RETIN A Promedic Pigmenthalványító, fiatalító program

Reggel: RETIN A Pigmentált bőrre szappan, RETIN A Melanin blokkoló krém, RETIN A M.R.S. krém, SUN CARE SPF 40-es fluid
Este: RETIN A Pigmentált bőrre szappan, RETIN A Előkészítő folyadékkal, RETIN A MELANO TRI CORRECTOR krémet vagy RETIN A M.R.S. krém A reggeli bőrápolási rutin mindennap végezhető. Az esti bőrápolási rutinban szereplő RETIN A Előkészítő folyadékot első héten csak minden második este használja a bőr RETIN A szappannal való letisztítása után. A szintén az esti bőrápolási rutinban szereplő RETIN A MELANO TRI CORRECTOR krémet első héten, két hétben kétszer (három nap eltéréssel), majd következő héten, két hétben kétnaponta este alkalmazza! Azokon az éjszakákon, amikor nem használja a RETIN A MELANO TRI CORRECTOR krémet, RETIN A M.R.S. krémmel ápolja bőrét! Amennyiben nem tapasztal kellemetlen bőrfeszülést, hámlást, bőrpírt, fokozatosan áttérhet a RETIN A MELANO TRI CORRECTOR mindennapos alkalmazásra. Bőrszárazság, égő érzés észlelése esetén a tünetek megszűntéig reggel-este csak a RETIN A M.R.S. krémet, és nappalra a RETIN A M.R.S. krém fölé a SUN CARE SPF 30-as fényvédővel ellátott hidratálókrémet használja!
FONTOS! Ebben az időszakban mindvégig kerülje a napfényt és a szoláriumot, valamint használjon fényvédőt tartalmazó krémet (Sun Care SPF 40)!!!
Amennyiben szeretnél több információhoz jutni a termékekről kattints a képre!