GLYCOPURE kezelési protokoll

Mivel a szaruképzés folyamata a hámrétegben átlagosan 28 nap alatt megy végbe, így a bőr regenerálása, megújulása, vitalitásának növelése kb. egy hónapot vesz igénybe. A kúra a bőr állapotának megfelelően négy-hat hétig tart. A Glycopure kezelést hetente egyszer kell alkalmazni. A kezelés megkezdése előtt fontos azonban páciensünkkel megbeszélni, hogy az eredményesség érdekében az otthoni ápolás is fontos része a kezelésnek. A kúra megkezdése előtt 2 héttel páciensünknek házi ápolásra mindenképpen ajánljunk a Retinol Forte család alkalmazását, hogy a bőrt a kezeléshez előkészítsük, a savakhoz hozzá szoktassuk.

GLYCOPURE ARCSZAPPAN

Folyékony 3,5-ös pH értékű tejsavas szappan, mely eltávolítja a zsírt, nem okoz irritációt, bőrpírt. Hámlasztó kezeléseknél nem csak az alapos bőrtisztítást végzi el, hanem a bőr pH-értékének eltolásával hatékonyabbá teszi a savas peelingek bőrbe hatolását. 

 • Nedves kézzel alaposan habosítsa fel a bőrön a szappant, majd bő vízzel öblítse le!
 • A nedvességet száraz kendővel szárítsa fel!

GLYCOPURE ENZIMES PEELING

Mechanikai és biológiai hatású peeling por. Az urea duzzasztja a bőrt, a papain enzim oldja az elszarusodott hámsejtek, a diatóma föld finom csiszoló hatásával eltávolítja a felpuhított, fellazított szaru lemezkéket.

 • Kis mennyiségű port desztillált vízzel keverjünk tejszerű oldattá!
 • Legyezőecsettel hordjuk fel a kezelendő bőrfelületre!
 • Ujjunkat benedvesítve, körkörös mozdulatokkal dörzsöljük a bőrt három percig, nyolc percig hagyjuk hatni, ennyi idő alatt a bőrön lévő oldat megszárad.
 • A hatóidő letelte után ismét dörzsöljük meg a felületet benedvesített ujjainkkal!
 • Ezt követően nedves szivaccsal tisztítsuk le a bőrt, majd puha kendővel töröljük szárazra!

GLYCOPURE ZSÍRTALANÍTÓ

Különlegesen erős zsíroldó hatású átlátszó folyadék. Eltávolítja a tisztítás után még megmaradt szennyeződéseket és az olajnyomokat.

 • Vattakorongot itasson át a termékkel és alaposan törölje át vele a kezelni kívánt területet!

GLYCOPURE AHA

10% Glikolsav tartalmú, átlátszó, hámoldó peeling zselé.

 • Körülbelül 5 ml peelinget mérjen ki kis tálkába és legyező ecsettel vigye fel a kezelni kívánt területre!
 • Hatóideje a bőr reakciójától függ! Finom eritéma megjelenése után, semlegesítse a savat Glycopure semlegesítő oldat felvitelével!

GLYCOPURE SEMLEGESÍTŐ

8-as pH-értékű, átlátszó folyékony lúgos oldat, mely leállítja a savhatást.

 • Üvegtálkába töltsön ki kb. 5 ml semlegesítő oldatot, majd legyező ecset segítségével vigye fel a savval kezelt felületre!
 • Végül nedves kendővel törölje át a bőrt!

GLYCOPURE NYUGTATÓ BALZSAM

Hidratáló, nyugtató balzsam, mely aktívan hidratálja, nyugtatja,  hűsíti a bőrt a savas kezelések után.

 • Mogyorónyi balzsamot simítson a kezelt bőrbe!

A kezelést folytassa bőrtípusnak megfelelő szérum besimításával, ultrahang kezeléssel, masszázzsal, maszk felvitelével, végül fényvédővel zárja a kezelést.

Minden kezelés után gondoljon a személyre szabott otthoni ápolásra! Ajánljon lakossági termékeket, melyet GIGI szépségreceptre felírva adjon át páciensének! Ajánlja például a következő termékeket:
Reggel: Retinol Forte szappan, Recovery optimalizáló szérum, Recovery nappali nyugtató védőkrém SPF-30
Este: Retinol Forte szappan, Retinol Forte bőrmegújító tonik- zsíros bőrre, Retinol Forte éjszakai regeneráló krém
Kiegészítő termékek: Nutri-Peptide hidratáló, vitalizáló maszk– heti kétszer. A maszk fent maradhat egész éjszakára a Retinol Forte éjszakai regeneráló krém felett.
Ester C rizs peeling- minden reggel