Kategória:

Leírás

A megoldás az érett bőr és a ráncok kezelésére.
A Gigi Laboratórium OXYGEN PRIME sorozata egyesíti a fejlett technológiát a tudományos kutatással, egyedi megoldást nyújt az öregedő bőr számára az öregedés jeleinek megszüntetésére.
A terméksorozat négy új aktívan együttműködő alko tórészt tartalmaz.
• Perfluorodekalint – hogy a bőr újra lélegezzen, és funkciói tökéletesen működjenek.
• Matrixylt – az új kollagén rostokért.
• Sepiliftet – a sima, és feszesebb bőrért.
• Taurint – a hidratáltságért, az oxidánsok elleni védelemért és a plusz energiáért.

Mindezeknek az új komponenseknek bőr- és sejtmegújító, fiatalító hatásuk van.

Az OXYGEN PRIME formula Perfluorodekalint tartalmaz, amely az oxigént a bazális réteg sejtsoráig képes lejuttatni. Az egészséges oxigénszint fokozza a bőr egészséges működését és javítja a bőr önmegújító folyamatait. A bőr, mint tudjuk, 20 éves korban van a csúcsponton, ilyenkor a legjobb hidratáltsága, oxigén ellátottsága. Az öregedés során romlik az oxigén-pótlódás, romlik az anyagcsere, lelassul a hám megújulási folyamata, a rugalmas rostok roncsolódnak és újak nem képződnek. Ehhez természetesen olyan külső okok is hozzájárulnak, mint a túl sok napfény, a légszennyeződés, a szabad gyökök képződése. A bőrünkben lezajlódó összes folyamathoz oxigénre van szükségünk (hámképződés, melanintermelés, mirigyek működése stb.). Azt tudjuk, hogy a légzés biztosítja életképességünket. A tökéletes légzésnek több feltétele van: a megfelelő légzőszervek, a tökéletes keringés és idegi szabályozás, amely az agykéreg és a külvilág ingereinek kapcsolatára épül. Ha mindez tökéletesen működik, akkor jut el az oxigén a sejtekhez. Környezetünk és a szervezet közötti gázcsere első állomása a tüdőn keresztüli oxigén felvétel.
A belső légzés folyamán, a véren és a különböző sejtnedveken keresztül jut be az oxigén. Ilyenkor az artériás vér nagyobb nyomású oxigénje kidiffundál a környező szövetekbe, ahol kisebb a gáznyomás. Végeredményként jön létre a sejtlégzés, amely nem más, mint az ott végbemenő oxidációs és lebomlási folyamatok összessége. Így tehát a kapillárisok biztosítják az élő sejtek oxigénellátását, már amelyekhez elvezetnek ezek a hajszálerek.
A bőrlégzés valódi sejtjelenségekhez kapcsolódó oxidatív folyamat, mely a kötőszöveten belül zajlik (itt található az érhálózat).
Az oxigén fogyasztása sajnos a korral arányosan csökken. A hámsejtek – külön érhálózatuk nem lévén – részben az irha hajszálerei felől, részben közvetlenül a levegőből kapják az oxigént, illetőleg oda adják le a széndioxidot. A szöveti légzéshez képest elenyésző a bőrlégzés, de a hámsejtek életműködéséhez nélkülözhetetlen. A bőrlégzés tartós gátlása a hám funkcionális zavarát és az idő előtti öregedést okozza.

Mit okoz az oxigénhiány a bőrben?
• A sejtek aktivitása csökken. 4O éves korunkra, mikor már bőrünk oxigéntartalma csak 6O%-os, a sejtek újjáépüléséhez már nem 28, hanem 40 nap szükséges.
• Korai sejt-elöregedés lép fel.
• A bőr veszít rugalmasságából.
• Az arcbőr sápadttá, viaszossá válik.
Perfluorodekalin
A nagyvárosok gázokkal szennyezett levegőjében érződik az oxigén hiánya. Az oxigénhiány a felhámban a legerősebb csapást méri a szépségre és az egészségre. Bőrünk légzését más tényezők is tovább gátolják, mint például a bőrfelszín tartós elszigetelése, „bevakolása” különböző kozmetikumokkal, a kórosan megvastagodott szaruréteg, a faggyúval telített , átjárhatatlan szőrtüszők.
Olyan új oxigénszállító anyagot kellett tehát találni, mely felülről képes oxigént szállítani a stratum basale sejtjeihez, azokhoz, amelyek a keringés révén már nem képesek elegendő oxigén felvételére. Ilyen anyagok a perfluorokarbonok, melyeket eredetileg a művérhez kísérleteztek ki, mint oxigén szállítóanyagot. A perfluorokarbonokban a szénatomokhoz hidrogén helyett fluor atomokat kötöttek és ez nagyon stabil kötésnek bizonyult. Ezekre az anyagokra jellemző, hogy bennük a gázok nagyon jól oldódnak és ezért alkalmasak oxigén szállítására. Ezek egyik változatát – a perfluorodekalint – alkalmazzák kozmetikai készítményekben. Ez egy stabil, sűrű, színtelen, szagtalan folyadék, mely kétszer nehezebb a víznél, viszont a bőrbe könnyen felszívódik. A Perfluorodekalinnak nagy az oxigénfelvevő és megkötő képessége, és az oxigént egészen a bazális sejtekig képes szállítani. Újabban emulzió formájában alkalmazzák és kiváló biológiai összeférhetőségi tulajdonságokkal rendelkezik.
A Perfluorodekalin kozmetikai hatásai:
• Javítja a bőrlégzést, a bőr mikrokeringését, immunitását.
• Fokozza a sejtek közötti energiaáramlást és az anyagcsere folyamatokat.
• A bőr sérüléseire gyógyító hatással van.
• Bőrnyugtató.
• Gyulladásgátló.
• Antiallergén tulajdonságokkal rendelkezik.
• Visszaállítja a bőr pH-szintjét.
• Megköti és eltávolítja a bőrbe kerülő méreganyagokat.
SEPILIFT ™ DPHP (Dipalmitoyl hydroxyproline)
A Sepilift palmitinsavból és hidroxi-prolinból képzett komplex, amely háromféleképpen teszi feszessé a bőrt. Felépítése szerint hidrofi l és lipofi l részből áll. Ez a felépítés rendkívül befolyásolja hatékonyságát is.
Milyen hatásokkal rendelkezik a Sepilift?
• Elősegíti a sejtmegújulást, a bőr NMF tartalmát megnöveli, így csökkenti a már meglévő ráncokat.
• Megvédi a kollagén és elasztin rostokat a kötőszöveti rostokat bontó (kollagenáz, elasztáz) enzimek roncsolásától,
feszesen és rugalmasan tartván a bőrt.
• Erős antioxidáns hatása révén késlelteti az öregedési folyamatot, véd a szabad gyökök károsító hatásával szemben.
MATRIXYL™ 3000 (Glycerin, Aqua, Butylene Glycol, Carbomer, Polysorbate 20, Palmitoyl Tripeptide-1, Palmitoyl Tetrapeptide-7)

A MATRIXYL™ 3000 egy olyan peptid alapú hatóanyag, amely stimulálja a bőrben a fibroblasztok kollagén termelését és újjáépíti a bőr szöveti szerkezetét, így látványosan csökkenti a ráncokat.
MATRIXYL™ 3000 kozmetikai hatásai:
• Erősíti a bőrszerkezetet.
• Csökkenti a ráncok és a kis szarkalábak mélységét.
• A bőrt feszessé teszi és hidratálja.
• A bőrön keletkező sebek gyógyulását felgyorsítja.
Taurin
A taurin az emberi szervezetben is előforduló kéntartalmú aminosav, amely legnagyobb mennyiségben az agyban és
az idegrendszerben található meg. Az emberi szervezetben kilogrammonként 1 gramm taurin van. Legfőbb forrásai a tenger gyümölcsei (kagyló, rák) és a hal. Az egyéb húsokban és az anyatejben is természetes formában fordul elő. A taurin kulcsfontosságú aminosav a bőr természetes nedvességtartalmának megőrzése, és oxidációjának elkerülése érdekében. Különösen javasolt száraz és erős napfénynek kitett bőr kezelése esetében.
Hydroviton 5,5 (Glycerin, Sodium Lactate, Lactic Acid, Serine, Urea, Sorbitol, Sodium Chloride, Allantoin) és Unimoist U-125 (Glycerin, Urea, Saccharide Hydrolysate, Magnesium Aspartate, Glycine, Alanine, Creatine)    Speciális nedvességszabályzó, több nedvesítő, hidratáló hatóanyag kombinációja. Elősegíti az epidermisz víztartalmának normalizálódását, javítja a bőr rugalmasságát, megakadályozza korai öregedését.
A rendszeres oxigén-, és nedvesség ellátás, valamint a bőr önmegújító folyamatainak aktiválása által az Oxygen Prime termékek stimulálják és feszessé teszik a bőr teljes szerkezetét. Késleltetik a kis- és mély ráncok kialakulását.