Kategória:

Leírás

A Bioplasma azelainsavas krém a közönséges akne (pattanás, mitesszer) gyulladásos és nem gyulladásos formáinak, illetve az ún. melazma, májfolt (a bőr sötét elszíneződése) és rozacea kezelésére szolgál.  A krém megakadályozza azoknak a baktériumoknak a növekedését (Propionibacterium acnes), amelyek lényeges szerepet játszanak a pattanások kialakulásában. Csökkenti a bőr elszarusodását is, ezáltal megakadályozza a pórusok eltömődését, és a mitesszerek képződését. A krém segíti a hidratációt, az aknék utáni hiperpigmentációk és hegek utókezelését, valamint megelőzi újabbak megjelenését, intenzív gyulladásgátló, és csökkentő hatású.

Felhasználás

A készítményt napi egyszer, az esti bőrápoláshoz használja!

Pattanásos bőr esetén:

A krém alkalmazása előtt a bőrt alaposan tisztítsa le Derma Clear szappannal, majd gondosan szárítsa meg a bőrfelületet, és csak ezután alkalmazza a Bioplasma azelainsavas krémet! A krémet teljes felszívódásig lágyan simítsa be!

További javaslatok:

Pigmentfoltok:

Az Azelainsavas krém nagy hatékonysággal halványítja el a májfoltokat. Pigmenthalványítás esetén a bőrt tisztítsa le Retinol Forte tisztító szappannal, majd Retinol Forte bőrmegújító tonikkal. A bőr letisztítása után az Azelainsavas krémet kifejezetten a májfoltra kenje fel, majd teljes felszívódása után ápolja bőrét a szokásos éjszakai krémével.  Nappalra minimum 30 faktoros fényvédő használata javasolt!

Szeplő halványításra a termék nem alkalmazható. Vitiligora hajlamos pácienseknek a termék használatát nem javasoljuk. Mindkét esetben a Retinol Forte bőrhalványító krém használatát ajánljuk.

Rosacea:

Az Azelainsavas krém aktívan hozzájárul a rozaceás bőr gyulladásának csökkentéséhez, tüneteinek enyhítéséhez, megszűntetéséhez. Rosaceás bőr esetén tisztítsa le bőrét Recovery tisztító zselével majd gondosan szárítsa meg a bőrfelületet, és csak ezután alkalmazza a Bioplasma azelainsavas krémet! A krémből maximum lencsényi mennyiséget teljes felszívódásig lágyan simítson be, majd Recovery bőrpírcsökkentő krémet vigyen fel vékony rétegben a bőrre! Nappalra Recovery bőrpírcsökkentő és Sun Care Ultralight SPF 40-es fluid használata javasolt!

FONTOS! Nappalra minimum SPF 30 fényvédőhatású védőkrém használata kötelező a kezelés teljes időtartama alatt! Ne alkalmazza szem- és száj környékén, sebes felületen!
Szembe, szájba és egyéb nyálkahártyára ne kerüljön! Véletlen érintkezés esetén a szemet, szájat és/vagy az érintett nyálkahártyákat bő vízzel mossa le! Ha a szem irritáció nem múlik, forduljon orvoshoz vagy gyógyszerészhez!

 

Összetétel

Water (Aqua), Azelaic Acid, Propylene Glycol, Cetearyl Alcohol & Ceteareth – 20 Capric / Capric Triglyceride, Glycerin, VP/VA Copolymer Butylene Glycol & PEG-60 Almond Glycerides & Caprylyl Glycol & Glycerin & Carbomer & Nordihydroguaiaretic Acid & Oleanolic Acid, Xanthan Gum, Benzoic Acid, α-Bisabolol, CI 77492, CI 77491, CI 77499.