Kategória:

Leírás

RETIN A TRIPLA POWER – „személyi edző” a bőrnek

Minden ember életében eljön az az idő, amikor a tükörbe nézve elkezdi észlelni bőrén az öregedés jeleit:

 • a hámsejtek képződési és cserélődési folyamatának lassulásával bőrünk textúrája durvább, egyenetlenebb lesz,
 • a kollagén-, elasztin- és a hialuronsav mennyiségének csökkenésével megjelennek a ráncok,
 • a hámréteg romló barrier funkciója miatt egyre vízhiányosabb és érzékenyebb lehet a bőrünk,
 • a melanint termelő sejtek aktivitása is változik, és pigmentfoltok jelenhetnek meg a bőrön.

Mit tehetünk annak érdekében, hogy mindez ne következzen be?

Hatóanyagokkal kell támogatnunk a bőrünket, hogy a sejtek aktivitását folyamatosan fenntartsuk!

A RETIN A TRIPLE POWER A savak és antioxidánsok olyan innovatív kombinációját tartalmazó sorozat, amely szinergikusan hat a bőr megjelenésére és működésére.

 • Beindítja az epidermális és dermális sejtek regenerációját,
 • teljes körű antioxidáns védelemmel látja el bőrünk sejtjeit,
 • teljesen újra strukturálja a bőr szerkezetét,
 • javítja a textúráját, kisimítja a ráncokat,
 • egységes, egészséges, foltmentes, bársonyosan puha bőrt érhetünk el a sorozat használatával.

Alkalmazásának javallatai:

 1. Chrono- és photo-aging,
 2. finom vonalak, ráncok,
 3. traumatikus, műtéti és akne okozta hegek,
 4. hiperpigmentáció,
 5. és hiperkeratózis esetén.

Retinol, a gyémánt kategória a bőrfiatalításban

A bőr öregedés jeleinek kezelésére a legjobb bőrgyógyászok által is elismert hatóanyagok a retinolok, melyeknek a hámszövet- és a bőr épségének, valamint működésének fenntartásában van lényeges szerepük. Öregedésgátló hatóanyagok, melyek sejt szinten hatnak.

A termékeinkben található retinil-palmitát többlépcsős folyamat során alakul át a bőrben retinsavvá. A retinolok sejtkommunikáló hatóanyagok. Segítik az egészséges hámképződést, normalizálják faggyútermelődését, felgyorsítják a megújulási folyamatokat, ezáltal csökkennek a bőröregedés jelei. Gátolják a bőr kollagén támasztószerkezetének lebontásáért felelős enzimek működését, valamint stimulálják a bőr kötőszöveti sejtjeinek, a fibroblasztoknak a kollagén termelését. Halványítják a pigmentációkat.

A retinolok használatának vannak azonban a kezdeti időszakban kissé kellemetlen mellékhatásai, mint a bőrpír, szárazság, enyhe hámlás, égő-csípő érzés. Minden ilyen, kissé negatív tünet, amellyel a bőr a retinolra reagál, szerencsére hamar elmúlik. A pácienseknek azonban előre tudniuk kell arról, hogy mire számítsanak, és milyen bőrreakció esetén, hogyan változtassanak bőrápolási rutinjukon! Ez azért is fontos, hogy csakis olyan formában enyhítsék a tüneteket, amely az eredeti célunk elérésében nem akadályoz!

A retinolok fény érzékennyé is teszik a bőrt, de a GIGI olyan hatóanyagokkal kombinálta a RETIN A TRIPLE POWER sorozatban a retinol legbiztonságosabb észterét, a retinil-palmitátot, melyek fokozzák a retinolok bőrre gyakorolt pozitív hatását, és csökkentik a mellékhatásokat.

Aktív összetevők

Ferulasav, piroszőlősav & resveratrol

A savak innovatív kombinációját tartalmazó sorozat, amely szinergikusan hat a bőr megjelenésére és működésére. Ez a kombináció javítja a sejtmegújító folyamatokat, erős antioxidáns védelmet nyújt, kisimítja a bőr textúráját. Napi használattal fiatalabb-, és egyenletes megjelenést ad a bőrnek. Védi a bőrt a káros környezeti hatásoktól, az öregedéstől, és visszaállítja a normális és egészséges szerkezeti szintjét.

Ferulasav

A ferulasav egy organikus anyag, amely a természetben előfordul a kávébabban, a gabonafélék magjában, a lenmagban, az almamagban, az articsókában és a narancsban is. A ferulasav az egyik legerősebb természetes antioxidánsnak számít, használják kozmetikumokban olyan közvetlen hatású antioxidánsként, amely elnyeli az UV-sugarakat. Hatékonyabb antioxidáns, mint az alfa-tokoferol, a béta-karotin és az aszkorbinsav különböző metabolitjai. A ferulasav emellett egy polifenol, gyulladásgátló és fehérítő hatású vegyület (tirozináz inhibitor). A ferulasav retinollal való ötvözése segíti mindkét összetevő hatékonyabb bőrbe hatolását és az összetevők egyenletes felszabadulását. Ez a kombináció drasztikusan csökkenti a bőr napérzékenységét is, így napközben vagy este is használható.

Pyruvic sav (piroszőlősav)

A piroszőlősav egy alfa-ketosav. Neve arra utal, hogy a szőlősavnak (ismertebb nevén borkősav) piro, azaz hőbomlási származéka. A piroszőlősav dermo-moduláris módon újítja meg a bőrt. Sav hatásával eltávolítja a hámréteg felső sejtrétegét. Nagyon jó penetrációs képessége lehetővé teszi a bőr dermális rétegének elérését, és ott regenerációs folyamatokat indukál. Nagyobb mértékben segíti elő a kollagén-, az elasztin- és a glikoproteinek termelődését a bőrben, mint a legtöbb alfa-hidroxisav, valamint antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatású. A bőrben a piroszőlősav tejsavvá alakul, tovább erősítve a bőr öregedés elleni védekezését, fiatalodását. Javítja a bőr hidratációját és a nedvesség megtartó faktorának feltöltését.

Resveratol

A resveratrol vörös szőlő és egyéb gyümölcsbogyók héjában található meg. A természetben a resveratrol a növények védelmét szolgálja az ultraibolya fény, a fertőzések és más környezeti stressz okozta betegségek ellen. A rezveratrol a bőrünk számára egy szuper antioxidáns.  Fokozza a kollagén szintézist, és gátolja a rugalmas rostokat lebontó MMP-ok működését, halványítja a pigmentációkat a tirozináz enzim működésének gátlásával, gátolja az irritációt, nyugtató, gyulladást csökkentő hatású és javítja a bőr tónusát. Emellett még fitoösztrogén hatása is van, ami segít a klimax miatt megjelenő esztétikai bőrproblémák orvoslásában.

Glikolsav

A glikolsav a legegyszerűbb és egyben legmélyebbre ható alfahidroxisav. Fő tulajdonsága a komplex fiatalító hatás. Segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, mélyre hatol a bőrbe, és beindítja, felgyorsítja az irharétegben a kollagén szintézist. A glikolsav segít a legösszetettebb esztétikai problémák meg oldásában, csökkenti az öregedés jeleit, javítja a bőr meg jelenését és textúráját.

Szalicilsav

A szalicilsav béta-hidroxisav, mely nagyon jó hámoldó hatása miatt segíti a felületi bőrhibák és hiperkeratózisok eltávolítását. Emellett nagyon jó faggyú- és zsíroldó hatású is. Gyulladást csökkentő, gyógyulást elősegítő, antibakteriális hatóanyag.

Nikotinsav

B3-vitamin, vagy niacin néven is ismert. Fokozza a vérkeringést, ezáltal növeli a dermisz oxigenizációját. Aktiválja a sejtlégzést, felgyorsítja az anyagcsere folyamatokat, elősegíti a sejtek regenerálódását. Növeli az epidermális szfingolipidek szintjét, különösen a ceramidokét, valamint a szabad zsírsavak és a koleszterin bioszintézisét. Ezeknek köszönhetően gátolja a transzepidermális vízvesztést. A niacin gátolja a melanoszómák melanocitából, keratonicitákba történő transzportját, ezáltal csökkenti a bőr hiperpigmentációját. Serkenti a kollagén szintézist, és így véd a bőr öregedése ellen. A niacin az érzékeny, irritált bőr kezelésére is ideális, mivel megszünteti a bőrirritációkat és a kipirosodást.