Kategória:

Leírás

Nutri-Peptide – hatóanyagdrón a kozmetikában a ragyogó és életteli bőrért

A Nutri-Peptide egy aktív sorozat, mely egyesíti a természetes hatóanyagokat a legmodernebb biotechnológiai hatóanyagokkal. Innovatív, kis molekulatömegű összetevői beépülnek a bőrbe, elősegítve és serkentve a bőr megújulási-, és természetes működési folyamatait.

Fő hatóanyaga az X50 Photoglow, egy 220 nanométer nagyságú kis hatóanyag-kapszula. (INCI: Lactic Acid/ Glycolic Acid Copolymer, Chlorella Vulgaris extract, Phenylpropanol, Polyvinyl Alcohol, Heptapeptide-15 Palmitate). Ez a kozmetikai drón a fotómoduláció elvén működik.

A fotómoduláció a fénysugaraknak, mint energiahordozó hullámoknak a felhasználása, a bőr kezelésére. Az energia aktiválódik a bőr rétegeiben, és generálja azokat a folyamatokat, amelyek javítják a bőr működését és megjelenését. Ez az innovatív összetevő, az X50 PhotoGlow, átalakítja a fényenergiát kémiai energiává (ATP).

Az X50 PhotoGlow felépítése és működése

A hatóanyag-kapszula héja tejsav és glikolsav kopolimerekből áll, melyek lassan hidrolizálva bomlanak le az alkotó savakra a bőrben. Ezen hatóanyagok folyamatos felszabadulása segíti az elhalt sejtek leválását, ösztönzi a gyorsabb sejtmegújulást. Hatására megszűnik a bőr elhalt hámsejtek miatti fakósága, valamint bársonyos és puha bőrérzetet biztosít.

A kapszula héjába épített biomimetikus peptidek a sejtjeink falán lévő receptor sejtekhez kapcsolják ligand kötéssel a mikrokapszulát. Ez a kapcsolat a kapszulába zárt hatóanyagok lassú és folyamatos felszívódását eredményezi a sejtekbe. A kapszula héjába épített Heptapeptide-15 palmitát elnevezésű peptid, mind a hámrétegben található sejteink receptorjaihoz, mind a fibroblasztjainkon található receptor sejtekhez csatlakozni tud és aktiválja a fibroblaszt növekedési faktort.

A kapszulába a Chlorella vulgaris, egy egysejtű alga kivonata van csomagolva. A Chlorella vulgaris magas arányban tartalmazza a B-csoporthoz tartozó vitaminokat, C-és E-vitaminokat, ásványi anyagokat: foszfort, káliumot, magnéziumot, kalciumot és nyomelemeket. Ami viszont a legfontosabb, a Chlorella tartalmazza az összes növény közül a legtöbb klorofillt. A klorofill “befogja” az éltető napenergiát, fényenergiát, és nagy energiájú elektronokat termel belőle, amelyeket átadva sejtjeinknek, a sejtek mitokondriumjaiban ATP, kémiai energia termelődik.

Ez a hatóanyagdrón tulajdonképpen egy energia injekció bőrünk sejteinek, hogy az évek múlásával egyre gyengülő, felépítő mechanizmusai újra erőteljesebben működhessenek. Az X50 PhotoGlow elősegíti a bőr, sima és egészséges, életteli megjelenését, egyedülálló hatóanyag beviteli módszerének köszönhetően minimális idő alatt maximális kezelési eredményeket tesz lehetővé.

LaraCare® A200 ( INCI: Galactoarabinan)

Egy, kifejezetten Amerika észak-nyugati részén honos vörösfenyőfajta, a Larix laricina terméséből nyert magas poliszacharid tartalmú kivonat. Viszonylag kis molekulatömegének köszönhetően könnyen felszívódik a bőrbe. Hidratál, és megakadályozza a bőr láthatatlan vízleadását (TEWL), erősíti a bőr barrier funkcióját. Elősegíti a sejtek megújulását, finomítja a pórusokat, így javítva a bőr megjelenését, textúráját.