Kategória:

Leírás

A Lipacid az olajos szeborreás bõrökre készült gyógyhatású kozmetikai termékcsalád. Természetes poliszacharid tartalmú kozmetikum-család, melyet akár „zsírfalónak” is hívhatnánk. Zsír- és olajmentes,  nem irritál. Megőrzi a bőr egészséges flóráját, véd a kórokozóktól (baktérium, csíra, mikroba). Gyulladásgátló, nyugtató és tartósan hidratál. A szaruképzést normalizálja, a hám idő előtti leválását megakadályozza. Allergia ellenes faktort, antioxidánsokat és szabad gyök hatások ellen védő összetevõket tartalmaz, sokrétű össztétele miatt a Lipacid a szeborrea ellenes kezelések gyógykozmetikuma.
Az egész bőrfelszínt takaró lipoid köpeny – melynek létrejöttét a verejték, a szaruzsír és a faggyú anyagai alkotják –egyik alkotója az ökoflóra. Ezek együtt az elsõ védelmi bástya alkotói a külvilággal szemben. Az ökoflóra szerepe elsősorban a bakteriális védelem. Egészséges bõrfelszínen ez a lipoid takaró 1-2 óra alatt regenerálódik (pl. mosdás után), de más a helyzet ott, ahol valamely kialakító tényezõ egyáltalán nem, vagy túlsúlyban mûködik. Ahol a bioökoflóra nem jön létre kellő mértékben, ott az alatta lévő bőrfunkciók is megváltoznak. A Lipacid segíti a bőr egészséges ökoflórájának és funkcióinak visszaállítását.

Hatóanyagai:
Lipacide ™ C8G – (Capryoyl Glycine)
Antibakteriális és gombaölő hatóanyag, amely segít fenntartani a bőr egészséges savtakaróját. 5-alfa-reduktáz enzim semlegesítõ hatásával csökkenti a bőr faggyútermelését.

Fahéj kéreg kivonat
Antimikrobális, antioxidáns hatóanyag gyulladást csökkentő és gátló kivonat.

Szarkozin
N-metilglicin, a glicin aminosav metilált változata. Csökkenti az 5-alfa-reduktáz enzim aktivitást, így mérsékli a faggyútermelést és elősegíti a pórusok finomodását.

Bioecolia – (Alpha-Glucan-Oligosaccharide)
Bőrsemleges pH-jú természetes poliszacharid, a bőr öko flórájának épitőköve, a felszíni lipid alkotója. Kozmetikai szempontból a Bioecolia gyengíti az akneképző kórokozok hatását, segíti a tökéletes bőrvédelmet.

Triclosan
Bőrbarát hatóanyag. Védi a bőr természetes pH-ját. Csökkenti a káros baktériumok működését. Fertőtlenítő és konzerváló hatású vegyület.

Kén
Keratolitikus tulajdonságokkal rendelkezik, elősegíti az elhalt sejtek leválását, csökkenti a faggyútermelést és a gyulladást.

Hidratáló komplex (Glycerin & Sodium Lactate & TEA-Lactate & Serine & Lactic acid & Urea & Sorbitol & Sodium chloride & Allantoin)
Olyan természetes nedvességmegkötő faktorokat tartalmazó összetevők, melyek elősegítik a bőr optimális nedvességtartalmának megőrzését.

Kamilla kivonat
Antiszeptikus, nyugtató hatású, puhító es pihentető természetes vegyület.

Allantoin
Aktív, természetes, növényi eredetű anyag, mely nyugtat es rendezi a sejtosztódás ritmusát a bőrben.

Hamamelisz kivonat
Természetes gyógynövény kivonat, pórusösszehúzó, fertőtlenítő, nyugtató, gyulladáscsökkentő, sebgyógyító, vérzéscsillapító és hámképző hatással.

Magnéziumkarbonát (MgCO3)
Felszívja a felesleges zsírt es szárító, semleges kémhatású poranyag.

Cink-oxid (ZnO)
Nyugtató, irritáció-csökkentő, enyhén szárító hatású poranyag.

Mentol
Hűsít es frissít. Fertőtlenítő es fájdalomcsillapító hatása is van.