Kategória:

Leírás

Karboxi terápia (Carboxy Therapy)

Számos tényező befolyásolja a bőr állapotát és öregedési folyamatát. Ahogy öregszünk, a bőr tápanyag- és oxigénszintje jelentősen romlik. Az oxigén a bőr egészséges működésének alapvető összetevője. Javítja a celluláris anyagcserét, és segíti az immunrendszer specifi kus immunsejtjeinek mélyebb szövetekbe jutását, ezáltal megelőzve a gyulladásos reakciókat, miközben kiváltja a folyamatos szöveti regenerációt.
Az oxigénhiány következtében csökken a celluláris sejtek aktivitása, lelassulnak a metabolikus folyamatok, csökken az enzimatikus aktivitás. Az oxigén az ATP termelődésben is alapvető összetevő, hiányában csökken a mitokondriumokban az ATP szintézis, és ennek következtében az oxigén hiánya a sejtek energiahiányához vezet. Ráadásul a bőrsejtek öregedési folyamata felgyorsul, keringési rendellenességek jönnek létre, és a bőr elveszíti a rugalmasságát, tömörségét, tompa, fáradt és megereszkedett lesz.
A bőr oxigénnel történő feltöltése összetett feladat. Japán tudósok kifejlesztettek egy olyan rendszert, amely a test saját erőforrásait használja fel a cél elérésében. Ennek a rendszernek a fő komponense a szén-dioxid, amely behatol a bőrbe, és növeli a bőrsejtek oxigénellátását. A sejtekhez az oxigént az erek, az erekben lévő vörösvértestek hemoglobinja szállítja a tüdőből. Amikor nő a bőrben a CO2 szint, a hemoglobin ezt érzékeli, és ennek hatására több oxigént ad le. A megnövekedett oxigénszint javítja a bőr öszszes funkcióját.

A Karboxi terápia az egyik leghatékonyabb és legbiztonságosabb kezelés a modern professzionális esztétika területén. A szén-dioxid terápiát az orvoslásban is alkalmazzák, ahol injekciós módszerrel jutatják a szén-dioxidot a bőrbe, pl.: cukorbetegek érszűkületének kezelésekor, atrófi ás hegek kezelésénél vagy izom- és izületi fájdalmak esetén. Kozmetikai szempontból használható bőrfiatalításra, feszesítésre, heg gyógyításra, cellulit kezelésre, szem alatti karikák csökkentésére. A professzionális kozmetikai kezelés során nem invazív módon visszük be a szén-dioxidot a bőrbe. A szén-dioxid alkalmazása serkenti a keringést, segíti a szövetek regenerálódását, a salakanyagok eltávolítását, és a zsírsejtek lebontását.
A szén-dioxid – egy színtelen, szagtalan, enyhén savanykás gáz.
Biológiai tulajdonságai:
• Fontos szerepet játszik az emberi szervezetben a sejtek anyagcseréjének alapvető résztvevőjeként.
• A sejtek anyagcseréjének mellékterméke, melyet a vér szállít vissza a szövetekből a tüdőbe.
• Létfontosságú szerepet játszik a szervezet рН szintjének fenntartásában, a sav-bázis egyensúly mechanizmusain     keresztül.
A szén-dioxid az orvostudományban
A szén-dioxidot már régóta használják az orvostudományban kutatási és kezelési célzattal egyaránt. A szén-dioxid, amely a sejtes légzés mellékterméke, szabályozza a szövetek oxigénellátását. Ez a kényes, szinte megkérdőjelezhetetlen folyamat az élet egyik legcsodálatosabb titka. A szén-dioxid orvosilag történő alkalmazása a 18-19. századra vezethető vissza. Németországi, cseh, szlovákiai, romániai, lengyel, olasz, és az orosz gyógyfürdőkben kezdték el a szén-dioxidban gazdag vulkanikus gázokat gyógyászati céllal felhasználni. Az 1960-as években fejlesztették ki a speciális szén-dioxid “száraz fürdőket”. A kezeléseknél a szén dioxid átdiffundál a szövetekbe. A bőr védő tulajdonságai erősödnek, a sebek és az égések gyorsabban gyógyulnak, az irritácó eltűnik, a gyulladásos folyamatok javulást mutatnak. A bőrön áthatoló gáz a szövetekbe kerül, és specifikus értágító hatást gyakorol, mely egyaránt érinti az artériás , vénás és a nyirokkapilláris rendszert. Ez a hatás a bőr és bőr alatti kötőszöveteken túl kiterjedhet a belső szervekre is.
Karboxi terápia – fejlett dermokozmetikai eljárás
A „Carboxy Therapy” a szén-dioxid kozmetikai felhasználására összpontosít. Hatékony módszer a különféle anti -aging kezelések kiegészítésére. Erősíti a kollagén- és az elasztin rostokat, és serkenti szintézisüket a jobb keringés miatt. Ezenkívül hatékony akne utáni hegek, cellulit, stria, szem körüli sötét karikák és az egyenetlen bőrszín kezelésére. Egy non-invazív kezelési módszer, amely átadja a molekuláris szén-dioxidot a szöveteknek anélkül, hogy károsítaná a bőr epidermiszét. Világszerte folyamatosan arra összpontosítanak a kozmetikai szakemberek, hogy minél biztonságosabb módszert találhassunk a bőr öregedésének megállítására, állapotának javítására. Ezen kutatások eredményeként fejlesztették ki ezt a hatékony szén-dioxid beviteli módszert a rehabilitációs és regenerációs folyamatok felgyorsítására.
Szén-dioxid – élettani hatások a bőrön
Élettani eredmények javulása és a felgyorsult szöveti regeneráció figyelhető meg a következő tényezők miatt:
• Értágító hatás: Javul az artériás-, vénás- és a nyirokkeringés. A szén-dioxid erősíti a kapilláris falakat, és elősegíti a véredények regenerálódását.
• Aktiválódik a celluláris anyagcsere: Nő a szövetek oxigén tartalma.
• Gyulladásos reakciók visszaszorítása: A szén-dioxidnak gyulladásgátló hatása van, és erősíti a bőr immunrendszerét. Elősegíti a gyulladások megszűnését és csökkenti a hegesedés kockázatát.
• Megújulás és rehabilitáció: A celluláris anyagcsere és a mikrocirkuláció aktiválása pozitív hatással van az intracelluláris mátrixkomponensek, mint például a fibronektin, a hialuronsav, az aminosavak és a poliszacharidok szintézisére, a kollagén rostok regenerálódására.
• Antioxidáns sejtvédelem: A javuló anyagcsere folyamatok elősegítik a bőrfelszíni lipid réteg alkotó elemeinek szintetizálását, a bőr immunválaszának javulását, ezáltal nyugtatva a környezeti stresszes bőrt.

KARBOXI KEZELÉS A BŐR FUNKCIÓK JAVÍTÁSÁRA
A kezelés javítja a vérkeringést, a nyirokelvezetést, elősegíti az ATP szintézist, aktiválja a fibroblasztok kollagén termelését, erősíti az érfalakat.

JAVALLAT:
1. A fény általi és a biológiai öregedés kezelésére.
2. Invazív kezelések utáni bőrreakciók csökkentésére.
3. Ráncok és fi nom vonalak csökkentésére.
4. Szem körüli sötét karikákra.
5. Bőrmegereszkedésre.
6. Rosaceára és érrendszeri elváltozásokra.
7. Hiperpigmentációkra, szeplőkre.
8. Aknéra, pattanás utáni hegekre.
9. Lassú bőrregeneráció esetén.
10. Sápadt, színtelen bőrre.

ELLENJAVALLAT:
Ez a kezelés mindenki számára ajánlott , ellenjavallat nincs!

KOMBINÁCIÓS KEZELÉSEK:
A nem invazív Karboxi terápiás kezelés beépíthető az összes GIGI kozmetikai kezelésbe, kivéve a hámlasztó Recovery, Retin A kezeléseket, ott a két kezelés között ajánljuk a bőr rehabilitációjára, regenerálására. Hatására radikálisan javul a kezelések eredménye, szélesíti azok hatáskörét, felerősíti mind a hámréteg-, mind a mélyebb rétegek regenerálódását.
A klinikai kezelési technikák és a nem invazív kezelések folyamatos kombinációja a Karboxi terápiával a kollagén szintézis és az anyagcsere folyamatok javításával, sokkal jelentősebb eredményeket tesz lehetővé a ráncok, hegek kezelésében és a bőrfiatalítás területén, rendkívül gyors páciens rehabilitációt kiváltva komplikációk veszélye nélkül.