Kategória:

Leírás

A Derma Clear sorozat bõrgyógyászok, vegyészek és kozmetikai szakemberek által kifejlesztett termékcsalád, mely gondosan válogatott összetevőkből készült és különböző bőrgyógyászati, hatékonysági és klinikai tesztek sorozatán esett át. Termékcsaládunk igazi áttörést jelent a zsíros és problémás bõrök kezelésében. Segítségével már hormonális és enzimatikus folyamatokba is beleavatkozhatunk.

 • A bőrt finoman tisztítja, irritációmentesen távolítja el az olajos szennyeződéseket.
 •  Eltávolítja a bőr felső rétegérõl az elhalt hámsejteket.
 •  Szabaddá teszi az eltömődött pórusokat.
 • Antibakteriális hatású.
 • Nyugtatja a bőrt és csökkenti a bőrpírt.
 • Megakadályozza az 5-alfa-reduktáz enzim működését.
 • Gátolja az elasztáz enzim felszabadulást.
 • Távoltartja a bőrirritációs anyagokat, melyek felbontják a glicerinésztereket
 • Semlegesíti a szabad gyököket.
 • Gyorsan regenerálja a bőr állapotát.
 • Gátolja az aknék és komedók kialakulását.

Elsősorban az aknés, problémás bõrök ápolására lett kifejlesztve, de egyes termékei jól beépíthetőek korpás szeborreás bőrök kezelésébe is.

Hatóanyagai

Sepicontrol A5 INCI: Capryloyl Glycine, Sarcosine, Cinnamomum Bark extract.
A Sepicontrol A5 olyan hatóanyag elegy, mely 5 szinten fejti ki hatását:
· Csökkenti és megakadályozza a Propionbacterium Acnes által okozott akne kialakulást.
· Csökkenti a bőrt irritáló és kipirosodását okozó enzimek felszabadulását.
· Csökkenti az 5-alfa-reduktáz enzim aktivitását, mely szintén az akne kialakulásáért felelős.
· Blokkolja az elasztáz enzim aktivitást, így védve, a bõr rugalmasságáért felelõs, elasztin rostokat.
· Semlegesíti a szabad gyököket.
A Sepicontrol A5 keveréket különbözõ bőrgyógyászati hatékonysági tesztekkel vizsgálták, melyek eredményei azt mutatták, hogy a keverék hatásos a komedók és aknék számának csökkentésében.
Szalicilsav
β-hidroxisav, mely felgyorsítja az elhalt sejtek leválását és kitisztítja a pórusokat.  A szalicilsav könnyedén feloldja a faggyút, hatékonyan távolítja el a zsíros olajakat a tüszőből és megelőzi a gyulladás kialakulását.
Azelain sav
Az azelain sav meggátolja a baktériumok okozta akne képződést. Hidratál, meggátolja a bőr kifényesedését, átzsírosodását, hatására az arcbőr egész nap üde, friss és matt marad.
Kamilla és α-bisabolol
A kamilla kivonat számos bőrnyugtató hatóanyagot tartalmaz. Az azulén és az α-bisabolol nyugtatja a bõrt, csökkenti és gátolja a gyulladást, a bőrpírt, valamint antiödémás hatással bír.
Hamamelisz
A hamamelisz kivonatot az akne kezelésénél magas csersav és flavonoid tartalma miatt használjuk, kifejezetten tisztítás után hatásos, pórusösszehúzó és nyugtató tulajdonságai miatt.
Dipotassium Glycyrrhizate
Az édesgyökér (Glyccyrrhiza Glabra) növény kivonatából nyert bõrnyugtató, irritáció-gátló hatóanyag.
Potassium Azeloyl Diglycinate
Két aktív hatóanyagból képzett molekula (azelian sav és glycin), mely feladata az akne megszüntetése és újraképzõdésének megelõzése.
Az azelain savat, már több mint 20 éve alkalmazzák a gyógyászatban bőrhalványításra, illetve akne kezelésre. Rendkívül erős antibakteriális és faggyúelválasztást csökkentõ hatással rendelkezik. A glycin az 5-alfa –reduktáz enzim inhibitora, emellett bőrnyugtató és antiallergén hatású.
Allantoin
Hatékony dupla aktivitású vegyület, mely nyugtatja a bőrt, megelőzi kipirosodását és felgyorsítja regenerációját.
Bio Szulfur
Kevert bázisú szerves kén, antibakteriális tulajdonságokkal. Finoman, gyengéden távolítja el az elhalt hám sejteket, leviszi a gyulladást és megelőzi a pórusokban lévő faggyú felhalmozódást. A kén a levegõ oxigénjével vegyül és kén-dioxiddá válik, mely aránylag csekély mennyiségben is, a bőr betegségét okozó baktériumra méregként hat.
Triclosan
Széles spektrumú baktérium- és gombaellenes fertõtlenítõszer.
Cink-oxid
A cink az új sejtek képzõdéséhez elengedhetetlen, fagygyúmirigymûködés- szabályozó, hiányában aknék jöhetnek elő, gyorsítja a sebgyógyulási folyamatot, csökkenti a bőr kivörösödését és irritációját. A cink-oxid természetes ásványi poranyag, bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő és pórusösszehúzó tulajdonságokkal.
Cink-glükonát
Két, akne kialakulást gátló anyag, a cink és a glükon sav keveréke. Szabályozza a faggyútermlést és fertőtlenítő hatásával véd a bőr hibákat okozó antibiotikumokra rezinsztes, mikroorganizmusok túlszaporodásától.