Kategória:

Leírás

BIOPLASMA

A GIGI Bioplasma termékcsaládja egy tökéletes bőrfiatalító, bőrmegújító rendszer. Végezhetünk vele gyors, egyszeri, reprezentatív megjelenések előtt feltöltő kezelést, vagy hosszabb, regeneráló, kényeztető kezelést, illetve kezelési kúrát. Ez a termék vonal lehetővé teszi a bőr számára, hogy ellenálljon a környezeti és az életkorból adódó károsodásoknak. Folyamatosan ellensúlyozza az oxidáció hatásait, táplálja és energiával látja el a sejteket. Hosszú távú használata puha, rugalmas bőrt, fiatalos, élénk megjelenést biztosít. A mai modern életvitelünknek és a civilizációs ártalmaknak köszönhetően már 25 éves kortól megfigyelhetőek a bőr öregedésének egyértelmű jelei. A környezeti károsodások és szennyeződések, amennyiben nem kezeljük, semlegesítjük őket. már viszonylag fiatal korban felgyorsítják a bőr öregedését. Emellett a környezeti stressz közvetlenül befolyásolja a bőr egészséges működését, gátolja a sérülésekgyógyulását, és a fiatalos megjelenés fenntartásához nélkülözhetetlen regenerációs folyamatok lezajlását.

A Bioplasma termékcsalád az alábbi problémákra nyújt megoldást:

  • Ráncok
  • Fakó, sápadt bőr
  • Tág pórusok
  • Bőrpír
  • Laza tónus
  • Értágulatok
  • Dehidratáltság
  • Rugalmatlanság
  • Pigmentációk
  • Aknék, komedók

Ezen bőrhibák megjelenésében csak 20%-ban felelős szervezetünk normális kronológiai változása, 80%-ban külső tényezők, az UV-sugárzás, a szmog, az életvitelünk a felelős, illetve az általuk kiváltott szabad gyök támadások. A GIGI kozmetikai laboratórium 5 különleges algából nyert hatóanyagot épített be új termékcsaládjába. Ezeket a hatóanyagokat vagy algákból nyert növényi őssejt kultúrákból állítják elő laboratóriumokban, vagy folyamatosan ellenőrzött, szennyeződésmentes, nyílt tengerszakaszokon gyűjtött algákból, moszatokból állítják elő.

Aktív összetevők

Bioplasma FA – Sahel Scenedesmus (INCI: Butylene Glycol & Water & Plankton Extract & Arginine Ferulate)

A Bioplasma nevű hatóanyagot a Sahelian Scenedesmus nevű mikroalgából állítják elő. Ez az alga Afrikában, a Sahel-sivatagnak az Atlanti-óceán partjánál őshonos faj. Apály idején ellen kell állnia a forró sivatagi szél szárító hatásának, dagálykor pedig elönti az óceán sós vize. Ezt a hatóanyagot tiszta energiának is nevezik. ATP-hez juttatja a bőrt, így serkentve az élettani biokémiai folyamatokat és a sejtek regenerálódását. Növeli a bőr nedvességtartalmát és nedvesség-megkötő képességét. Semlegesíti a szabad gyököket, így akadályozva a lipid peroxidációt, és a sejtek DNS-károsodását. Felerősíti a sejtlégzés hatékonyságát, a bőr természetes védekező képességét, barrier funkcióját. Nyugtatja a bőrt, csillapítja az irritációt, a bőrpírt.

Gelalg® – Chondrus Crispus (INCI: Water & Chondrus Crispus Extract)

A Chondrus Cripsus, más néven Ír moszat, egy vörös alga, mely az Atlanti-óceán észak-európai partvidékein honos. Az alga tömegének 55%-a poliszaharidokból áll, emellett tartalmaz még vitaminokat és ásványi anyagokat. Ezt a hatóanyagot természetes feltöltőnek is hívják, ugyanis tökéletes biomimikrire képes. Feltölti nedvességgel nem csak az epidermiszt, hanem a mélyebb területeket is, duzzasztja a kollagén- és elasztin rostokat. Azonban nem csak beviszi ezt a nedvességet, hanem meg is tartja azt. Ezért is tökéletes biomimetikai hatóanyag, mert tökéletesen leutánozza a fiatal bőr semleges szénhidrát- és nedvesség megkötő faktorát. Emellett azonnal nyugtatja, hűsíti a bőrt.

Kalpariane® – Alaria Esculenta (INCI: Caprylic / Capric Triglyceride & Alaria Esculenta Extract)

Az Alaria Esculenta egy barna alga, szintén az Atlanti-óceán észak-európai partvidékéről, mely rendkívül gazdag antioxidánsokban, aminosavakban és omega zsírsavakban. Omega zsírsavai kijavítják és védik a sejtmembránokat, táplálják a bőrt. Antioxidánsai semlegesítik a szabad gyököket. Kollagenáz inhibitor tartalma védi a rugalmas rostokat, miközben a többi hatóanyaga ösztönzi a kollagén szintézist. Az Alaria kivonat elősegíti a hialuronsav szintézist, miközben felerősíti a sejtlégzést és a sejtek közötti energiaáramlást.

Laminarghane®- Algae Extract (INCI: Butylene Glycol & Water & Algae Extract)

A Laminaria a sárgásmoszatok törzsébe tartozó barna alga. Elterjedési területe az Atlanti-óceán, az Északi-tenger, és a Balti-tenger nyugati része. Alakja miatt Ördögköpenynek nevezik. Ásványi anyagokban, különösen jódban gazdag. Antibakteriális hatásának köszönhetően csökkenti az aknét és a komedót kiváltó baktériumok számát. 5-alfa reduktáz enzimgátló tartalmával megakadályozza a tesztoszteron átalakulást, így gátolva a hormonális okokból kialakult túlzott -, és megváltozott összetételű faggyútermelést. Ezek által csökken a bőr olajos csillogása és a pórusok mérete.