Kategória:

Leírás

ACNON- a hatékony dermatológiai megoldás

Az ACNON a GIGI Laboratories szabadalmaztatott termékcsaládja, az akne kezelésére és megelőzésére. A terméksor a betegség lefolyásának minden szakaszában hat. A termékeket vezető bőrgyógyászok és kémikusok segítségével fejlesztették ki. Az ACNON termékek aktív összetevő komplexét a GIGI Laboratories szabadalmaztatta. A termékek áttörést jelentenek a zsíros- és problémás, illetve gyulladásra hajlamos bőrök kezelésében és ápolásában, hiszen egyszerre gyógyítják és csökkentik a kellemetlen tüneteket, és biztosítják a bőr megfelelő hidratáltsági szintjét. Mivel számos anti-aging összetevőt tartalmaz, így egyidőben kezeli az érett, problémás bőr gyulladásos- és az öregedési tüneteit is.

Kinek ajánljuk?

A termékcsalád átfogó megoldást nyújt:

 • tinédzserek részére
 • aknéra-, rosaceára-, gyulladásra hajlamos páciensek számára
 • hormonális változások idején
 • munkából-, sportból-, vagy egyéb okokból izzadásnak kitett vendégeink akne problémáira
 • környezeti szennyeződésnek kitett pácienseinknek
 • 40 év feletti és/vagy menopauzában lévő vendégeink számára

Ez az új dermatológiai rendszer:

 • megtisztítja a bőrt, gyengéden távolítja el az elhalt hámsejteket, nem okoz irritációt
 • elősegíti a bőr megújulását
 • kiegyensúlyozza a faggyúmirigyek működését
 • semlegesíti az 5-alfa-reduktáz enzimet
 • antibakteriális és antimikrobális hatású
 • csökkenti az irritációt és a bőrpírt
 • megakadályozza az olyan anyagok kibocsátását, melyek lebontanák a zsírsavakat és károsítanák a felhám barrier funkcióját
 • semlegesíti a szabad gyököket
 • segíti a sebgyógyulást
 • megtartja a bőr optimális nedvességtartalmát

Aktív szabadalom – RET complex (Retinoid, Epilobium angustifolium és Tripeptid-1) E szabadalom különlegessége először is összetevőinek kombinációja, és azok együttes hatása. A három összetevő, amely „keményen dolgozik” a legjobb eredmény elérésén: a granactive retinoid, a retinoidok új generációja; a Kollaren, amely egy biomimetikus peptid; és az erdei deréce (Canadian Willowherb) kivonat, amely természetes, szteroidmentes gyulladáscsökkentőként viselkedik.

Granactive retinoid – Hydroxypinacolon Retinoate

Az általunk használt granactive retinoid az all-transz retinsav észterének, a hidroxi-pinakolon-retinoátnak és a dimetil-izoszorbidnak az elegye. Általános tény, hogy a retinoidok bőrirritációt, fotokémiai instabilitást és toxicitást okoznak. A legerősebb közülük a retinsav helyileg alkalmazott összetevő, amely öregedésgátló és akne ellenes előnyeiről ismert, azonban rendkívüli módon irritálhatja a bőrt, és csak vényköteles gyógyszerként adható el. A retinol a mai napig a legelterjedtebb helyi alkalmazású retinoid, de bőrirritáló hatása és a napfénnyel kapcsolatos instabilitása, alkalmazását és vonzerejét korlátozza. A retinil-palmitátot gyakran az irritáció lehetőségének csökkentésére és a stabilitás növelésére használják, de kompromisszumként a retinoidok hatása és előnye is csökken. A granactive retinoid abban az értelemben egyedülálló, hogy a természetes retinoikus hatást ki tudja fejteni közvetlenül retinoid receptorokhoz kötődve, miután egy vízmolekulát felhasználva visszaalakul retinsavvá anélkül, hogy metabolikus bomlásra lenne szüksége a biológiailag aktívabb formákhoz. A granactive retinoid retinoid receptorokhoz való kötődése fokozza a génexpressziót, ami hatékonyan be- és kikapcsolja a kulcsfontosságú sejtfunkciókat, és számos javító mechanizmus aktiválódik. Ez fokozott sejtproliferációt okozhat, és az extracelluláris fehérjék és a glikánok bioszintézisét, valamint a sejtcsere javulását eredményezheti. A retinoidok csökkentik a faggyúmirigyek faggyútermelését is, ami az aknés bőr számára kedvező. A granactive retinoid tehát serkenti a sejtproliferációt és a sejtek lecserélődését, amely rendkívül fontos a sérült bőr sejtjeinek megújulási és javítási folyamatainak normalizálásához. Segíti a faggyútermelés csökkentését, a sötét foltok világosabbá tételét, csökkenti az aknék elterjedését, miközben hatékonyan simítja a ráncokat. Nem irritálja a bőrt, nem fényérzékeny.

A granactive retinoid másik összetevője a dimetil-izoszorbid, egy lipofil oldószer, amely nem csak retinoid oldószereként működik, hanem a bőrre nézve is rendelkezik számos előnnyel. Segíti az egyéb hatóanyagok bőrbe való bejutását, gyakorlatilag fokozza az aktív molekulák hatását.

Erdei deréce (Canadian willowherbTM) Epilobium angustifolium / Flower / Leaf / Steam extract

Ezt a kivonatot már évszázadokkal ezelőtt alkalmazták az amerikai őslakosok égési sérülések gyógyítására és bőrirritáció enyhítésére. Az erdei deréce az észak-kanadai prérik növénye, amely erős fitokémiai tulajdonságokkal bír, hogy túlélje a zord klímát. Hatóanyagai antioxidáns és antibakteriális tulajdonságokkal bírnak. Egyik legfontosabb jellemzője, hogy szteroidmentes, irritációgátló összetevője az Oenothein B. Az Oenothein B, egy ciklikus polifenol, dózisfüggően számos fagocita funkciót indukál, ideértve az intracelluláris Ca (2+) fluxust, a reaktív oxigén fajok termelését, a kemotaxist, ami kémiai anyagok által indukál sejtmozgást, és aktivál olyan nukleáris faktorokat, melyek szabályozzák a DNS transzkripcióját, a proinflammatorikus citokintermelést és a sejtek túlélését. Az Oenothein B-nek 5-α-reduktázgátló hatása is van. A faggyúmirigyben az 1-es típusú 5-alfa-reduktáz enzim a tesztoszteront a jóval nagyobb aktivitású dihidro-tesztoszteronná alakítja át, amely tovább stimulálja a faggyúmirigyek működését. Az így termelt faggyú, ellentétben a normálissal, sok gyulladáskeltő szabad zsírsavat tartalmaz. Ha ezt az enzimet blokkoljuk, sikeresen csökkentjük a túlzott faggyútermelést. Az erdei deréce kivonat antibakteriális hatását laboratóriumi vizsgálatokkal is alátámasztották. A gyógynövény kivonata 30 perc alatt 95%-ban, 60 perc alatt 97%-ban, és 120 perc alatt 100%-ban elpusztította a Porpionbacterium Acne kolonizációt. A P.Acne gyulladást vált ki a póruson belül, göböt, aknét, cisztát okoz, elszaporodásának megállítása az akne kezelésének fontos lépése. Fontos a kivonat antioxidáns hatása, amely inkább közvetve, mint közvetlenül kötődik az aknéhoz. A bőr számos gyulladásos folyamatnak van kitéve a szabad gyökök miatt, amelyeket az UV sugárzás és a légszennyezés okoz, és amely oka lehet a pigmentációnak, a ráncoknak és a korai öregedésnek. Az oxidatív molekulák, mint a szabad gyökök, roncsolják a bőrben található fehérjéket, megváltoztatják a sejtmegújulás ciklusát, károsítják a DNS-t, továbbá elősegítik a gyulladáskeltő citokinek felszabadulását, ami kiváltja a bőr gyulladásos megbetegedéseit. Az erdei deréce azonban, klinikai vizsgálatokkal bizonyítottan, nagyon intenzív szabad gyök megkötő hatással bír. Antioxidáns hatása felülmúlja a C-vitamin-, az E-vitamin- és SOD enzim antioxidáns hatását is.

Összefoglalva, az erdei deréce növény kivonata erős antibakteriális-, antioxidáns- és szteroidmentes, irritációgátló összetevőket tartalmaz. Blokkolja az 5-alfa reduktáz enzim működését, elpusztítja a Propionbacterium acnest, aktiválja a citokin termelést, és semlegesíti a szabad gyököket.

Kollaren® – Dextran & Tripeptide 1

A Kollaren® egy szignál peptidből származó biomimetikus peptid, amely serkenti a bőr szilárdságát és gyógyulási folyamatát az extracelluláris mátrix fehérjék szintézisének aktiválásával. A Kollaren® egy réz-peptid, GHK-Cu-t (tripeptid-1) és dextránt tartalmazó vegyület. A Kollaren® komplexből származó aktív peptid egy réz kelátképző peptid, amelyet három aminosavból – G, mint glicin, H, mint hisztidin és L, mint lizin – szintetizálnak. Tehát, a réz glicinhez és hisztidinhez kötődik, míg a lizinmaradék funkcionális marad. A GHK peptid elősegíti a sebgyógyulást, az immunsejtek migrációját, a kollagén- és a glikozaminoglikán szintézisének serkentését a bőr fibroblasztjaiban, és a vérerek növekedését, valamint antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású. Az emberi plazmában a GHK-Cu szintje 20 éves korban kb. 200 ng/ml, ám 60 éves korra ez a szint 80 ng/ml-re csökken. Tehát, ahogy öregszünk, a peptid mennyisége csökken, ezért ez a peptid fontos az öregedés kezelésében. A réz, sejtekbe történő szállítása elengedhetetlen az aerob légzési folyamathoz, és fontos koenzime az enzimszállító elektronoknak. Ezért a réz peptid fontos szerepet játszik az olyan sejtek megfelelő működésében, mint a fibroblaszt. A Kollaren® komplexet fibroblaszt sejteken vizsgáló tesztek során az látható, hogy hatására kétféle kollagén szintetizálódik. – Az I-es típusú kollagén és a III-as típusú kollagén a fibrilláris rendszer olyan elemei, amelyek a bőrszövetet támogatják, szilárdságot és ellenállást biztosítanak számára. E két összetevő emelkedésének közvetlen hatása van a bőr biomechanikai tulajdonságaira. A peptid serkentőleg hat az elasztin rostok szintézisére, így növelve a bőr ellenállóságát és rugalmasságát.

A Kollaren® serkenti a strukturális glikoproteinek szintézisét is. A fibronektinek és lamininok olyan strukturális glikoproteinek, amelyek fontosak a strukturális dermoepidermális támogatás számára.

 • A fibronektint fibroblasztok szekretálják, és elősegítik a sejtadhéziót és sejtmigrációt.
 • A laminin elősegíti az epiteliális sejtek tapadását az alsó membránra.
 • Mindkét glikoprotein részt vesz a szövetek helyreállításában és gyógyulásában.

A két glikoprotein termelésének növelésével a Kollaren® növeli a bőr természetes javító és gyógyító tulajdonságait.

A Kollaren® komplex másik összetevője a dextrán. A dextránt Louis Pasteur fedezte fel borokban található mikrobiális termékként, ma baktériumokból nyerik ki. A gyógyászatban a dextrán a vér viszkozitásának csökkentésére használt szer. A dextrán olyan cukor, amelynek antibakteriális tulajdonságai jelentősek az aknéra hajlamos bőr számára. Hatékonyan csökkenti a Propionbaktérium acnes kolonizációt. Hidratáló szer, amely nem kelt olajos érzetet, emellett hatékony halványító-, antioxidáns- és gyulladáscsökkentő hatású. Hatékonyan kezeli az aknékat, a sebhelyeket és a foltokat.

Összegezve tehát, a Kollaren® olyan összetett anyag, amelynek egyik fő összetevője egy kis biomimetikus peptid, amely serkenti a bőr gyógyulási folyamatát. Az extracelluláris mátrixon működik, és a kollagén-, elasztin-, fibronektin- és laminin- szintézisét segíti. Hozzájárul a szövet-regenerálódási és megújulási folyamatokhoz is. A Kollaren® segíti az egészséges sebgyógyulást, az immunsejtek aktiválását, antioxidáns- és gyulladáscsökkentő hatású, serkenti a kollagén és a glikozaminoglikán szintézisét a bőr fibroblaszt sejtjeiben, valamint a vérerek növekedését.

A termékcsalád egyéb összetevői: allantoin, D-panthenol, niacinamid , glikolsav, NMF komplex, aloe vera kivonat, hamamelisz kivonat.